Brands
 
Shopping Cart
0 items
 

Пахиподиум - мадагаскарска палма

Пахиподиум - мадагаскарска палма
Click to enlarge
Price: 8лв.
Availability: Няма наличност
Model: продукт 9211
Manufacturer: Саксийни растения

 

Това е рошаво и бодливо създание, което моментално грабва сърцето ви. Дебелото му стъбло е осеяно с бодли, което ви кара да мислите, че имате насреща си кактус, но короната от листа на върха го оприличава на палма, а млечният сок, който отделя при нараняване, ви напомня за млечките. Всъщност не е нищо подобно, а просто сукулентът пахиподиум.

Място: За пахиподиума е нужно светло слънчево място. Расте добре на южен прозорец.

Поливане: Не понася преовлажняване на кореновата система. Самата почва трябва да не е много плодородна и се насипва върху добър дренаж. Обикновена градинска пръст, смесена със същото количество речен пясък, е напълно подходяща. В периода на активен растеж трябва да се полива обилно, но само при пълно  изсъхване  на пръстта. Поливането трябва много да се ограничи през останалото време. Обича сух въздух.

Грижи: През зимата, когато заради слабото слънчево огряване растежът практически спира и поливането трябва много да се намали. Тогава трябва да се внимава температурата да не пада под 15 градуса, за да не пострадат корените.
През лятото растението ще се чувства отлично на балкона, но без възможност да го вали. Короната трябва да получава максимум слънце, а саксията е добре да се засенчи. Въпреки голямата си непридирчивост пахиподиумът може да заболее или даже да загине. Ако окапят листата му, незабавно спрете поливането и го възобновете чак след появата на нови листа. Ако желаете вашият пахиподиум да образува корона още докато е малък, просто повредете върха му - растението ще се разклони.
Внимание: Млечният сок на растението е силно отровен! Попадането му в открити рани може да доведе до твърде лоши последици.

Растението, което предлагаме е високо около 15-20см.

Пахиподиум - мадагаскарска палма
Click to enlarge
Цветя БГ